Om Benk2020-04-01T12:02:47+00:00
Loading...

Benk er møbler, der kombinerer det praktiske med gode materialer og enkelt design. Alle møbler laves i massivt træ og samles efter snedkermetoder som giver flotte og solide møbler – møbler der er bygget til at holde flere generationer.

Benk benytter leverandører, der fremstiller alle dele til møblerne med præcisionsværktøj, og alle trædele produceres af kvalitetstræ fra bæredygtig produktion.

Kvalitet, pris og bæredygtighed

Benks filosofi er, at vi gerne vil producere møbler, der holder flere generationer. Derfor designer vi møblerne i simple og rene linjer med fokus på proportioner, sammenhæng og funktion. Vi benytter kvalitetstræ, snedkermetoder og limer møblerne for maksimal styrke.

Dette har naturligvis indflydelse på udgifterne til møblerne, da kvalitetstræ og arbejdstid ikke er gratis. Men vi vil gerne holde priserne nede og samtidig levere så unikke og bæredygtige produkter som muligt.

Træet vi benytter til vore mindre møbler (knagerækker, hattehylder, Håndklædestænger mfl.) er fra bæredygtig træhandel (FSC) og af højeste kvalitet. Vi vælger helt bevidst træ, der kan indeholde små knaster (“kattepoter” og mindre enkeltknaster på under ca. 0,7cm) i træets farve. Dette giver møblerne et unikt præg, vi får en bedre pris på træet.

Det samme princip gælder for metallet vi bruger til møblerne. Vi benytter aluminiumsrør der er elokseret (overfladebehandlet), så de har en flot glans og en belastbar overflade. Rørene har en højere kvalitet end den i byggemarkederne tilgængelige vare. Vi kan dog ikke garantere, at rørene er fuldstændigt uden små spor af håndtering i vore møbler, idet en sådan garanti fra rørproducenterne ville betyde uforholdsmæssigt høje udgifter til både fremstilling, emballering og transport, at vi ikke længere ville kunne tilbyde vore møbler til en pris, vi kunne stå inde for.

En møbelvirksomhed blev til…

Da jeg sammen med min familie i 2014 flyttede i rækkehus, glædede vi os til at få lidt mere plads i entréen, som hver morgen er fyldt til bristepunktet af mennesker, der alle skal ud ad døren men først have sko, jakke og taske på. Og samtidig skulle det blive dejligt at få plads til alle skoene, så de ikke bare lå og flød i gangen. Og plads til et sted at sidde og tage sko på måtte der også gerne blive.

Men der er trods alt tale om et rækkehus – ikke et palæ med stor hall. Løsningen måtte derfor være at finde et møbel, der kunne kombinere opbevaring med siddeplads og stadig se godt ud. Det viste sig ikke at være nemt at finde og efter at have ledt alle steder, jeg kunne komme på, gav jeg op. Jeg fandt ikke noget, der fik mine ønsker til funktion, design og kvalitet til at mødes. Så i stedet for at købe noget, jeg ikke var tilfreds med, fandt jeg tegneblok og blyant frem og gik i gang med at tegne og lede efter materialer. Og så opstod prototypen på Skobænk. Siden kom benk.dk til, virksomheden blev registreret, jeg opgav min stilling som chefkonsulent indenfor digitalisering og gjorde min hobby til fuldtidsbeskæftigelse, flere møbler kom til og i september 2017 flyttede jeg værkstedet fra stue og terrasse til snedkerværksted på Raffinaderivej, Amager.

Med nye rammer og ikke mindst adgang til maskiner kom der endnu flere møbler til, og større projekter blev taget ind.

/Lasse Hartmann, ejer og grundlægger af Benk.