Om Benk2020-01-13T22:24:32+00:00
Loading...

Benk er møbler, der kombinerer det praktiske med gode materialer og enkelt design. Alle møbler laves i massivt træ og samles efter snedkermetoder som giver flotte og solide møbler – møbler der er bygget til at holde flere generationer.

Benk benytter leverandører, der fremstiller alle dele til møblerne med præcisionsværktøj, og alle trædele produceres af kvalitetstræ fra bæredygtig produktion.

Manden bag.

Da jeg sammen med min familie i 2014 flyttede i rækkehus, glædede vi os til at få lidt mere plads i entréen, som hver morgen er fyldt til bristepunktet af mennesker, der alle skal ud ad døren men først have sko, jakke og taske på. Og samtidig skulle det blive dejligt at få plads til alle skoene, så de ikke bare lå og flød i gangen. Og plads til et sted at sidde og tage sko på måtte der også gerne blive.

Men der er trods alt tale om et rækkehus – ikke et palæ med stor hall. Løsningen måtte derfor være at finde et møbel, der kunne kombinere opbevaring med siddeplads og stadig se godt ud. Det viste sig ikke at være nemt at finde og efter at have ledt alle steder, jeg kunne komme på, gav jeg op. Jeg fandt ikke noget, der fik mine ønsker til funktion, design og kvalitet til at mødes. Så i stedet for at købe noget, jeg ikke var tilfreds med, fandt jeg tegneblok og blyant frem og gik i gang med at tegne og lede efter materialer. Og så opstod prototypen på Skobænk. Siden kom benk.dk til, firmaet blev registreret og blev en fuldtidsbeskæftigelse, flere møbler kom til og i september 2017 flyttede jeg værksted til et værkstedsfællesskab der rummer træværksted, metalværksted, fotostudie, atelier med mere.”

/Lasse Hartmann